sigill made in eskilstuna

Riskakor

Genom att klicka på ”Acceptera” samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i marknadsföringsinsatser.

Läs mer här
basmatiris
basmatiris
Basmatiris

Ett fluffigt ris med karaktär

Basmatiris är ett långkornigt, aromatiskt ris. Vid tillagning blir riset luftigt och klibbfritt med en nötaktig smak. Det förknippas ofta med det indiska köket men passar lika bra till en rad olika rätter som t ex grytor. Tips! Koka vårt goda basmatiris till din klassiska kalops nästa gång, istället för potatis.

1kg

klibbighet
arom
protein
rice
background
Såhär kokar du basmatiris

2 portioner

  • 1.5 dl ris

  • 3 dl vatten

  • Salt

  1. Skölj riset 2-3 gånger eller tills vattnet är klart.

  2. Koka upp vatten och häll i riset. Tillsätt salt efter smak.

  3. Sänk värmen och låt det sjuda under lock i ca 8-10 min.

  4. Tag av kastrullen från värmen och låt riset vila med locket på i ca 5 min.

  5. Fluffa upp riset med en gaffel före servering. Smaklig måltid!

eskilstuna
Koka ris
Servera-ris

visste du att?

Basmatiris ofta kallas för "kungen av ris"? Det har långa, ståtliga riskorn med en nötlik smak och kan bara skördas en gång om året. Lite extra speciellt helt enkelt

Näringsvärde

Näringsvärde per 100 g

  • Energi 1500kJ / 350kcal
  • Fett 0.5 g Varav mättat fett
  • 0.1 g
  • Kolhytrater 78g Varav sockerarter 0 g
  • Fibrer 1,0g
  • Protein 8,8g
  • Salt <0.01 g

Ingredienser

Basmatiris, skalat och polerat. Odlat i Indien.

Förvaring

Förvaras torrs, ej över normal rumstemperatur.

Hållbarhet

Se bäst före-datum på baksidan av din förpackning.

background

Upptäck ditt
nya favoritris

@Risfabriken#riceandshine