sigill made in eskilstuna

Riskakor

Genom att klicka på ”Acceptera” samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i marknadsföringsinsatser.

Läs mer här
Jasminris
Basmatiris, Jasminris, Råris och Matris
Jasminris

Ett lite klibbigare ris från Thailand

Jasminris är ett långkornigt, vitt ris med mycket smak som främst odlas i Thailand. Riset blir klibbigt vid tillagning och är lätt att äta med pinnar till asiatiska rätter, men passar lika bra till din korv stroganoff. Man känner igen ett riskorn av sorten jasmin på deras längd och arom. Riskornet är mellan 6.5 – 7.5 mm i långt, kortare än basmati men längre än exempelvis rundkornigt risottoris.

1kg

klibbighet
arom
protein
rice
background

Så här kokar du jasminris

2 portioner

  • 1,5 dl ris

  • 3 dl vatten

  • Salt

  1. Skölj riset 2-3 gånger eller tills vattnet är klart.

  2. Koka upp vatten och häll i riset. Tillsätt salt efter smak.

  3. Sänk värmen och låt det sjuda under lock i ca 8-10 min.

  4. Tag av kastrullen från värmen och låt riset vila med locket på i ca 5 min.

  5. Fluffa upp riset med en gaffel före servering. Smaklig måltid!

Skölja ris
Koka ris
Servera ris

visste du att?

Jasminris heter Khao Hom Mali på thailändska? Riset har fått sitt namn utifrån dess söta doft som för många påminner om jasminblomman.

Näringsvärde

Näringsvärde per 100 g

  • Energi 1500 kJ / 350 kcal
  • Fett 0,7 g
  • varav mättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 80 g
  • varav sockerarter 0 g
  • Fiber 0,6 g
  • Protein 6,2 g
  • Salt <0,01 g

Ingredienser

Jasminris, skalat och polerat. Odlat i Thailand.

Förvaring

Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur.

Hållbarhet

Se bäst före-datum på baksidan av din förpackning.

background

Upptäck ditt
nya favoritris

@Risfabriken#riceandshine