sigill made in eskilstuna

Riskakor

Genom att klicka på ”Acceptera” samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i marknadsföringsinsatser.

Läs mer här
matris
Matris

Kallas även långkornigt ris

Matris är ett långkornigt ris med neutral smak. Kornen har hettats upp med ånga vilket ger ett klibbfritt ris som är enkelt att koka. Matriset kallas ofta för ”snabbris” – det går snabbt att odla, snabbt att koka och snabbt att äta!

1kg

klibbighet
arom
protein
rice
background

Så här kokar du Matris

2 portioner

  • 1,5 dl ris

  • 3 dl vatten

  • Salt

  1. Skölj riset.

  2. Koka upp vatten och häll i riset. Tillsätt salt efter smak.

  3. Sänk värmen och låt det sjuda under lock i ca 18-22 min.

  4. Tag av kastrullen från värmen och låt riset vi a med locket på i ca 5 min.

  5. Fluffa upp riset med en gaffel före servering. Smaklig måltid!

eskilstuna
Koka ris
Servera-ris

visste du att?

Matris är en av de lättaste rissorterna att odla? Det kan odlas 2-3 gånger om året jämfört med basmati- och jasminris som bara kan odlas 1-2 gånger per år.

Näringsvärde

Näringsvärde per 100 g

  • Energi 1500 kJ / 360 kcal
  • Fett 1,2 g varav mättat fett
  • 0,2 g
  • Kolhydrater 76 g varav sockerarter
  • 0,2 g
  • Fiber 2,0 g
  • Protein 7,0 g
  • Salt <0,01 g

Ingredienser

Matris, skalat och polerat. Odlat i Europa.

Förvaring

Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur.

Hållbarhet

Se bäst före-datum på baksidan av din förpackning.

background

Upptäck ditt
nya favoritris

@Risfabriken#riceandshine