sigill made in eskilstuna

Riskakor

Genom att klicka på ”Acceptera” samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i marknadsföringsinsatser.

Läs mer här
Råris
rarisRight
Råris

Kallas även fullkornsris

Råris är ett långkornigt ris där endast det yttre skalet är borttaget, vilket gör att det innehåller lite mer fibrer och mineraler än vitt ris. Vårt råris är av sorten basmati som ger en fyllig och rund smak. Råriset upplevs ofta som mer mättande än andra rissorter eftersom det bland annat innehåller mer järn och fibrer tack vare att det inre skalet sitter kvar. Råriset innehåller mindre mängd kolhydrater än vitt ris men samma energimängd.

1kg

klibbighet
arom
protein
rice
background

Så här kokar du råris

2 portioner

  • 1,5 dl ris

  • 5 dl vatten

  • Salt

  1. Skölj riset.

  2. Koka upp vatten och häll i riset.

  3. Rör om, sänk värmen och låt det sjuda i ca 25-30 minuter. Salta i slutet av koktiden.

  4. Häll av resterande vatten genom en sil och låt riset vila några minuter innan servering. Smaklig måltid!

eskilstuna
Koka ris
Servera-ris

visste du att?

Vi i Sverige äter vi väldigt lite ris jämfört med exempelvis Thailand? Varje svensk äter ungefär 6kg ris i snitt om året medan motsvarande siffra i Thailand är ca 140kg ris.

Råris näringsvärde

Näringsvärde per 100 g

  • Energi 1500 kJ / 350 kcal
  • Fett 2,1 g varav mättat fett
  • 0,5 g
  • Kolhydrater 74 g varav sockerarter
  • 0 g
  • Fiber 2,5 g
  • Protein 9,2 g
  • Salt <0,01 g

Råris ingredienser

Råris av basmatiris. Odlat i Indien.

Förvaring

Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur.

Hållbarhet

Se bäst före-datum på baksidan av din förpackning.

background

Upptäck ditt
nya favoritris

@Risfabriken#riceandshine